۲۵ – آمریکن اکسپرس
آمریکن اکسپرس شرکت خدمات مالی آمریکایی و چندملیتی است، که دفتر مرکزی آن در ساختمان شماره ۳ مرکز تجارت جهانی، در منهتن، شهر نیویورک قرار دارد. شرکت آمریکن اکسپرس در سال ۱۸۵۰ از مشارکت انتفاعی هنری ولز، ویلیام فارگو و جان وارن باترفیلد، دربوفالو، نیویورک راهاندازی شد. در سال ۱۸۵۲ در پی انتقال شرکت به کالیفرنیا، ولز و فارگو از باترفیلد جدا شدند و شرکت ولز فارگو را بنیان نهادند. در سال ۲۰۱۳ بلومبرگ بیزنسویک آمریکن اکسپرس را در رتبه ۲۲ از با ارزشترین برندهای جهان قرار داد. بخشی از سهام این شرکت در بازار بورس نیویورک معامله میشود. آمریکن اکسپرس هماکنون در فهرست ۳۰ شرکت شاخص میانگین صنعتی داو جونز قرار دارد.
۲۴ – اس آ پ
اس آ پ یک شرکت نرمافزاری آلمانی است که عمده شهرتش را مدیون تولید نرمافزارهای سازمانی در زمینه مدیریت عملیات تجاری و روابط با مشتریان است. دفتر مرکزی این شرکت در والدورف در ایالت بادن-وورتمبرگ آلمان واقع شده و دفاتر و شعب دیگری نیز در نقاط مختلف جهان دارد. شرکت SAP AG در ژوئن ۱۹۷۲ توسط پنج تن از مهندسان سابق IBM کار خود را در شهر مانهایم آلمان تحت عنوان «تحلیل سیستمها و توسعه برنامهها» شروع کرد. پس از مدتی این عنوان را به «سیستمها، محصولات و برنامههای پردازش داده» تغییر داد و اولین محصول خود را در ۱۹۷۳ تولید کرد. از همان زمان محصولات این شرکت به «راهکارهای SAP» مشهور شد.
۲۳ – وودافون
وودافون شرکت مخابراتی بریتانیایی و چندملیتی است، که دفتر مرکزی آن، در شهر نیوبری، بریتانیا مستقر میباشد. این شرکت از لحاظ میزان درآمد بزرگترین کمپانی ارتباطات سیار جهان بوده و تا پایان ژوئن ۲۰۱۱ با در اختیار داشتن ۴۳۹ میلیون مشترک، پس از چاینا موبایل، دومین شرکت بزرگ مخابراتی جهان محسوب میشود. شرکت وودافون در بیش از ۳۰ کشور فعالیت میکند و در ۴۰ کشور دیگر نیز شرکای تجاری دارد. این شرکت ۴۵٪ درصد از سهام «ورایزون وایرلس» که بزرگترین شرکت ارتباطات سیار ایالات متحده است را، در اختیار دارد. شرکت وودافون نخستین ارائه دهنده سرویس پیام کوتاه یا اساماس است. یکی از مهندسین این شرکت به نام نیل پاپورت نخستین پیام کوتاه را در سوم دسامبر ۱۹۹۲ برای یکی از اعضای دیگر شرکت ارسال کرد.
۲۲ – بانک صنعتی و بازرگانی چین
این بانک، یکی از چهار بانک بزرگ دولتی در جمهوری خلق چین است. سه بانک دیگر، عبارتند از: بانک چین،بانک کشاورزی چین و چاینا کانستراکشن بانک. بانک صنعتی و بازرگانی چین، در تاریخ ۱ ژانویه ۱۹۸۴ به عنوان یک شرکت محدود، توسط دولت چین، تاسیس شد. در ماه مارس ۲۰۱۰ این بانک، با بیش از ۱۸،۰۰۰ شعبه داخلی و ۱۰۶ شعبه بینالمللی، دارایی آن بالغ بر ۱٫۹ $ تریلیون دلار، برآورد شده است. این بانک چینی، در سال ۲۰۱۱، در فهرست بزرگترین شرکتهای جهان، تحت عنوان فوربس جهانی ۲۰۰۰، در رتبه هفتم قرار گرفت.
۲۱ – بایدو
بایدو یک وبگاه جستجوگر چینی است که دارای ۵۷ خدمات گوناگون از جستجو تا شبکههای اجتماعی میباشد. این وبسایت دارای قابلیت جستجو در اینترنت، عکس و فایلهای صوتی مانند MP3 و… را دارا می باشد. از دیگر قابلیتهای این سایت نوشتن عبارت مورد نظر به خط پین یین و برگرداندن آن به طور خودکار به چینی نوشتاری و جستجو بر اساس آن میباشد. این موتور جستجوگر در سپتامبر ۲۰۱۱ ششمین سایت پربازدید دنیا و پربازدیدترین سایت چین بودهاست. بایدو ۷۴۰ میلیون صفحه، ۸۰ میلیون عکس و ۱۰ میلیون فایل چند رسانهای را به صورت ایندکس دارد.
۲۰ – مسترکارت
مسترکارت شرکت خدمات مالی آمریکایی و چندملیتی است، که مقر اصلی آن؛ در شهر نیویورک، ایالات متحده آمریکا قرار دارد. شیوه کسب درآمد مسترکارت در سراسر جهان، به اینصورت است، که از طریق پردازش پرداختهای بین بانکی بازرگانان و همچنین از راه صدور کارتهای اعتباری به بانکها و یا اتحادیههای اعتباری که از خریداران یا استفاده کنندگان از نام تجاری “مسترکارت” برای خرید انواع کالا یا خدمات؛ بصورت دبیت کارت یا کردیت کارت استفاده میکنند، درآمد کسب مینماید. مسترکارت از سال ۲۰۰۶ به یک شرکت عمومی چندملیتی تبدیل شد. قبل از ارائه عمومی آن در سراسر جهان، مسترکارت بصورت یک شرکت تعاونی فعالیت میکرد، که متعلق به ۲۵،۰۰۰+ موسسه مالی بود، که برند مسترکارت، بر روی کارتهای اعتباری این موسسات درج میگردید.
۱۹ – دیزنی
این شرکت در ۱۶ اکتبر ۱۹۲۳ توسط والت دیزنی و با مشارکت برادرش روی اولیور دیزنی، در قالب یک استودیو کوچک انیمیشنسازی تاسیس شد. شرکت ولت دیزنی به سرعت توسعه پیدا کرد و به یکی از بزرگترین استودیوهای هالیوود تبدیل شد. این شرکت امروزه مالک ۱۴ شهر بازی، شمار زیادی شبکه تلویزیونی از جمله ایبیسی، شبکه دیزنی،ایاسپیان و ایبیسی خانوادگی، همچنین شرکتهای تابعه و زیرمجموعه والت دیزنی پیکچرز، پیکسار، مارول اینترتینمنت، لوکاس فیلم و هیولو میباشد.
۱۸ – یونایتد پارسل سرویس
یو پی اس یا یونایتد پارسل سرویس تاسیس ۱۹۰۷، از شرکتهای بینالمللی حمل و نقل و پست محموله است. مرکز این شرکت در نزدیکی شهر آتلانتا در جورجیا است.
۱۷ – جنرال الکتریک
شرکت جنرال الکتریک به صورت عمده، از چهار بخش مستقل تشکیل شده است، که هر بخش توسط یک شرکت تابعه، اداره میشود. این شرکتها، عبارتند از : جیای انرژی، جیای تکنولوژی، جیای کپیتال و جیای هلتکر. کمپانی جنرال الکتریک در سال ۲۰۱۱ در فهرست فرچون ۵۰۰، رتبه ششم از بزرگترین شرکتهای ایالات متحده آمریکا را به خود اختصاص داد. در حال حاضر، این شرکت، در فهرست فوربز جهانی ۲۰۰۰، در رتبه سوم از بزرگترین شرکتهای جهان قرار دارد. رتبهبندیهای دیگر، در سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ عبارتند از: یکی از هفت شرکت بزرگ صنعتی جهان, رتبه پنجم از بهترین نامهای تجاری جهان، رتبه ۶۳ از شرکتهای استفادهکننده از انرژی سبز، رتبه ۱۵ از شگفتانگیزترین شرکتها و درنهایت رتبه ۱۵ از تحسین بر انگیزترین شرکتهای جهان.
۱۶ – ولز فارگو
بانک ولز فارگو در سال ۱۸۵۲ با مشارکت هنری ولز و ویلیام فارگو (موسسین آمریکن اکسپرس) راهاندازی شد و امروزه ولز فارگو مالک شبکهای از ۹٫۰۰۰ شعبه بانک و بیش از ۱۲٫۰۰۰ دستگاه خودپرداز در ایالات متحده میباشد. در سال ۲۰۱۲ شمار کارکنان این بانک بالغ بر ۲۷۰٫۰۰۰ نفر اعلام شد، که سالانه به بیش از ۷۰ میلیون مشتری، در ۳۵ کشور جهان، خدمات ارائه مینمایند. در ۱۲ ژوئیه ۲۰۱۳ شرکت ولز فارگو با ارزش بازاری معادل ۲۳۶ میلیارد دلار، بهعنوان بزرگترین بانک جهان (بر پایه ارزش بازار سرمایه) معرفی شد و جایگزین بانک صنعتی و بازرگانی چین گردید. ولز فارگو در فوریه ۲۰۱۴ برای دومین سال پیاپی، از طرف مجله بانکر بهعنوان سودآورترین بانک جهان انتخاب شد.
۱۵ – چاینا موبایل
چاینا موبایل شرکت چینی ارائهدهنده خدمات تلفن همراه در جمهوری خلق چین است، که تمامی سهام آن، در اختیار دولت چین بوده و بزرگترین شرکت در صنعت مخابرات چین میباشد. در ماه ژانویه سال ۲۰۱۲ چاینا موبایل، با ۶۵۵ میلیون مشترک، بهعنوان بزرگترین اپراتور تلفن همراه در جهان شناخته شد. سهام شرکت چاینا موبایل در بازار بورس نیویورک و همچنین بورس اوراق بهادار هنگ کنگ، معامله میشود.
۱۴ – سایت آمازون
این شرکت فعالیت جدی خود را در سال ۱۹۹۵ با عنوان فروشگاه آنلاین کتاب، آغاز کرد، سپس اقدام به فروش محصولات نو یا دستدوم از طریق اینترنت نمود. شرکت آمازون هماکنون کتاب، سیدی، دیویدی، بستههای نرمافزاری و حتی کفش و لباس نیز عرضه میکند و امروزه بیشترین درصد فروش را در بین سایر فروشگاههای اینترنت دارد. یکی از دلایل موفقیت این شرکت، استفاده از سیاست همکاری در فروش بوده است، که باعث شده تعداد فراوانی کار به صورت مستقیم و غیرمستقیم نیز ایجاد شود. وبگاه آمازون، بخش اعظم از کسبوکار این شرکت بشمار میآید، که طیف وسیعی از خدمات و کالاها، از طریق آن عرضه میگردد. از ویژگیهای این وبگاه، امکان ورق زدن و مطالعه نسخه الکترونیکی اغلب کتابهایی است، که در این وب سایت برای فروش گذاشته شده است.
۱۳ – سایت علی بابا
گروه علیبابا یک شرکت در حوزه تجارت الکترونیکی می باشد. این گروه در زمینه هایی چون: فروشگاه اینترنتی، سیستم خرده فروشی و رایانش ابری فعالیت می کند. در سال ۲۰۱۲ دو پرتال علی بابا ۱.۱ تریلیون دلار معادل ۱۷۰ میلیارد دلار فروش داشته است که این رقم بیشتر از مجموع فروش دو رقیب خود یعنی آمازون و ای بی می باشد. در ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۴ علی بابا ۲۳۱ میلیارد دلار ارزش گذاری شد. به دنبال عدم توافق در عرضه عمومی با رگولاتوری هنگ کنگی در سپتامبر ۲۰۱۳ این هلدینگ جهت عرضه اولیه, وارد ایالات متحده شد. همزمان با عرضه اولیه، ارزش علی بابا به میزان ۲۱.۸ میلیارد دلار رسید. این وب سایت اینترنتی به وب سایت ای بی شباهت بسیار دارد و در آن میلیاردها کالا ارایه می شود. همچنین این وب سایت جز ۲۰ وب سایت برتر دنیا به شمار می رود.
۱۲ – فیسبوک
فیسبوک یک سرویس شبکهٔ اجتماعی برخط است که در ۴ فوریه سال ۲۰۰۴ میلادی توسط مارک زاکربرگ و دوستانش ادوآردو سوری، اندرو مککالم، داستین مسکوتیز و کریس هیوز دردانشگاه هاروارد به وجود آمد. در ابتدا نامنویسی در این تارنما به دانشجویان دانشگاه هاروارد محدود بود، اما با گذشت زمان درِ آن برای دانشگاههای شهر بوستون، آیوی لیگ و دانشگاه استنفورد نیز گشودهشد. پس از افزودهشدن دانشگاههای مختلف و دبیرستانها به لیست مجاز عضویت در فیسبوک، عضویت در آن به تدریج در دسترس تمامی افراد بالای ۱۳ سال در سراسر دنیا قرار گرفت.
۱۱ – تنسنت
تنسنت شرکت هلدینگ اینترنتی چینی است، که در زمینه ارائه خدمات شبکههای اجتماعی، رسانههای گروهی، پورتالهای وب، تجارت الکترونیک، آنتی ویروسها، مرورگر وب،بازیهای چندنفره آنلاین و خدمات ارزش افزوده مخابرات فعالیت میکند.
شرکت تنسنت در سال ۱۹۹۸ توسط ما هواتنگ راهاندازی شد و در حال حاضر پس از گوگل، آمازون و ایبی چهارمین شرکتهای بزرگ اینترنتی جهان میباشد. دفتر مرکزی این شرکت در شهر شنژن، گوانگدونگ قرار دارد و سهام آن در بازارهای بورس اوراق بهادار هنگ کنگ و بورس شانگهای معامله میشود.
۱۰ – مارلبورو
مارلبورو یک مارک سیگار است که توسط گروه آلتریا تولید میشود. آگهیهای بیلبوردی و مجلهای آن معروف است. فیلیپ موریس، یک تولیدکننده سیگارت از لندن، در سال ۱۹۰۲ شعبهای هم در نیویورک زد تا بتواند سیگارتهای خود را در آمریکا هم به فروش برساند. مارلبورو یکی از مارکهای ساخت او بود. این مارک تا جنگ جهانی دوم به همین منوال به فروش خود ادامه داد ولی بعد از آن به طور موقت در پی ورشکستگی کارخانه از بازار برچیده شد. در پایان جنگ، سه مارک جدید بازار سیگارت را در دست گرفتند: Camel، Lucky Strike، Chesterfield. این مارکها که در اثنای جنگ برای سربازان امریکایی تولید میشدند بعد از بازگشت سربازان از جنگ نیز به فروش خود ادامه دادند.
۹ – مک دونالد
مکدونالد بزرگترین رستوران زنجیرهای جهان است، که با بیش از ۳۵٬۰۰۰ شعبه در ۱۱۹ کشور، روزانه به ۶۴ میلیون مشتری سرویس میدهد. محصولات مکدونالد عبارتنداز: همبرگر،چیزبرگر، مرغ، سیب زمینی سرخ کرده، صبحانه، نوشابهها و دسرها. اخیراً شروع به عرضه سالاد، ساندویچ لقمهای و میوه کردهاست. بسیاری از مکدونالدها مکانی برای بازی کودکان دارند. شرکت مکدونالد در سال ۱۹۴۰ توسط ریچارد و موریس مکدونالد، با مشارکت ری کراک در سن برناردینو، کالیفرنیا بنیان نهاده شد. امروزه دفتر مرکزی این شرکت در اوک بروک، ایلینوی، ایالات متحده آمریکا قرار دارد. درآمد مکدونالد در سه ساله منتهی به سال ۲۰۰۷، با رشدی ۲۷ درصدی به ۲۲٬۸ میلیارد دلار رسید.
۸ – کوکاکولا
کوکاکولا نوشابه کولای گازدار پرطرفداری است که در بیش از ۲۰۰ کشور به فروش میرسد. این نوشابه محصول شرکت آمریکایی کوکاکولا است و یکی از نمادهای فرهنگی کشور ایالات متحده آمریکا به شمار میرود. کوکاکولا شناخته شدهترین نام تجاری در دنیا و دومین کلمه شناختهشده زبان انگلیسی در دنیا است. ارزش این نام تجاری بیش از ۶۷ میلیارد دلار تخمین زده شدهاست. در بسیاری از کشورها این نوشابه با نام عنوان سادهتر کُک (Coke) نامیده میشود و در ایران معمولاً به آن کوکا میگویند. هم اکنون مدیرعامل کوکاکولا مارتور کنت میباشد که اخیراً در مصاحبهای با مجله هاروارد بیزینس استراتژی شرکت را تا سال ۲۰۲۰ بیان کرده است.
۷ – ورایزن
ورایزن کامیونیکیشنز شرکت مخابرات آمریکایی است، که درصد قابل توجهی از پهنای باند جهانی اینترنت را تامین مینماید، همچنین در زمینه مخابرات بیسیم، ارتباطات و سرویسدهی به شرکتهای ارتباطات راه دور (وایرلس) نیز فعالیت گستردهای دارد. سهام شرکت ورایزن، در بازار بورس نیویورک و بورس نزدک معامله میشود، همچنین جزئی از میانگین صنعتی داو جونز بهشمار میآید.
۶ – ای تی اند تی
ایتیاندتی بزرگترین شرکت مخابرات تلفن ثابت، سرویسدهنده اینترنت پهنباند، اشتراک تلویزیونهای اینترنتی و دومین اپراتور تلفن همراه آمریکا میباشد. این شرکت، در سال ۲۰۱۲ به عنوان هفتمین شرکت بزرگ آمریکایی بر پایه میزان درآمد، انتخاب شد. ایتی اند تی، همچنین پنجمین شرکت بزرگ غیر نفتی در ایالات متحده، پس از اپل، والمارت، جنرال الکتریک وبنک آو امریکا میباشد. این شرکت، سومین شرکت بزرگ تگزاس، پس از اکسونموبیل و کونوکو فیلیپس و نیز به عنوان بزرگترین شرکت دالاس شناخته میشود. ایتی اند تی، در سال ۲۰۱۲ در فهرست بزرگترین شرکتهای دنیا، رتبه ۱۷ را به خود اختصاص داد. این شرکت در سال ۲۰۱۱ با ۱۰۰٫۷ میلیون مشتری، به عنوان بزرگترین اپراتور تلفن همراه جهان شناخته شد.
۵ – ویزا کارت
ویزا کارت شرکت چندملیتی خدمات مالی آمریکایی است، که دفتر مرکزی آن در فوستر سیتی، کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا قرار دارد. این شرکت وظیفه تسهیلات مبادلات مالی الکترونیکی در سراسر جهان را بر عهده دارد، که عمدتاً توسط کارتهای اعتباری و کارتهای نقدی با نشان تجاری ویزا انجام میشود.
۴ – آی بی ام
شرکت آی بی ام یا همان ماشین آلات بینالمللی کسب و کار که همچنین با نام آبی بزرگ هم شناخته میشود یک شرکت آمریکایی چندملیتی فناوری است که در آرمونک، نیویورک قرار دارد. این شرکت تولید کننده و فروشنده نرمافزار وسختافزار، ارائه دهنده خدماتی چون زیرساخت، میزبانی وب، فناوری نانو و رایانه بزرگ است. این شرکت در سال ۱۹۱۱ با ادغام شرکت آمریکایی سنجش رایانهای ، شرکت بینالمللی ثبت زمان و شرکت ماشینهای جدول بندی آغاز به کار کرد.
۳ – مایکروسافت
مایکروسافت در سال مالی منتهی به ژوئن ۲۰۱۰ میلادی، بیش از ۶۲ میلیارد دلار درآمد فروش، بیش از ۱۸ میلیارد دلار سود خالص و ۸۹٬۰۰۰ کارمند در کشورهای مختلف دنیا داشته است. فعالیت اصلی آن در زمینهٔ طراحی، توسعه، ساخت، صدور مجوز، پشتیبانی و ارائهٔ خدمات نرمافزاری برای ابزارهای رایانهای میباشد. پرفروشترین محصولات مایکروسافت، سیستمعامل «ویندوز» و نرمافزار «آفیس» است و شعار اصلی شرکت «یک رایانه روی هر میز و در هر خانه، که نرمافزارهای مایکروسافت را اجرا کند.» میباشد. این دو محصول با سهمی حدود ۹۰٪ در سال ۲۰۰۳ برای مایکروسافت آفیس و در سال ۲۰۰۶ برای ویندوز جایگاه مهمی در بازار فروش محصولات کامپیوترهای شخصی و کامپیوترهای رومیزی پیدا کردند.
۲ – گوگل
گوگل یک شرکت سهامی عام است که در زمینهٔ جستجوی اینترنتی، رایانش ابری وتبلیغات سرمایهگذاری میکند. این شرکت توسط لری پیج و سرگئی برین تأسیس شد که هر دوی آنها دردانشگاه استنفورد به عنوان دانشجوی دکترا حضور داشتند و با نام «مردان گوگل» شناخته میشدند. گوگل در ابتدا به عنوان یک شرکت خصوصی در ۴ سپتامبر ۱۹۹۸ ثبت شد و فروش اولیه سهام آن در ۱۹ اوت ۲۰۰۴ انجام شد. لری پیج و سرگئی برین و اریک اشمیت قبول کردند که به مدت بیست سال، یعنی تا سال ۲۰۲۴ در کنار هم کار کنند. هدف گوگل از آغاز «سازماندهی کردن اطلاعات دنیا و دسترسپذیر کردن آنها برای عموم» بود، و شعار غیر رسمی شرکت (که توسط مهندس گوگل امیت پاتل ابداع شد و توسط پل بوچهیت از آن حمایت شد) «شرور نباشید» بود. در سال ۲۰۰۶ شرکت به محل جدید و کنونیش در مانتین ویو، کالیفرنیا منتقل شد.
۱ . اپل
شرکت اَپِل یک شرکت چند ملیتی آمریکایی است که در زمینهٔ طراحی و ساخت لوازم الکترونیکی مصرفی و نرمافزار کامپیوتر فعالیت میکند. این شرکت ابتدا با نام شرکت کامپیوتری اپل در شهر کوپرتینو در ایالت کالیفرنیا، واقع در دره سیلیکون کشور آمریکا تأسیس شد. این شرکت در دههٔ هفتاد میلادی با معرفی ریزرایانههای اپل I، اپل II، اپل III و پس از آن مکینتاش به بازار به آغاز و گسترش نوعی رایانه شخصی کمک فراوانی نمود.
اپل معمولاً به تولید سختافزارهای نوین و دارای طراحی صحیح معروف است. از محصولات سختافزاری این شرکت میتوان آیپاد، آیمک، مک بوک و آیفون را نام برد. همچنین این شرکت در زمینهٔ تولید نرمافزار هم فعالیت دارد. نرمافزارهای آیتونز، آیلایف، آی ورک و سیستمعامل مورد استفاده در رایانههای این شرکت مک اواس ده نیز نمونههایی از فعالیت نرمافزاری این شرکت هستند.