مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک

آزمایش comb sorter

عنوان آزمایش : Comb Sorter

مشخصات مهم الیاف

تحقیقاتی که تابحال بر روی متغیر های موجود در الیاف تاثیر انها بر روی خواص نخ تولیدی انجام شده است نشان می دهد که خواصی که در زیر لیست شده اند اهمیت زیادی در مرغوبیت مواد اولیه دارند .

-       طول و توزیع طولی الیاف

-       استحکام و ازدیاد طول

-       ظرافت

-       رسیدگی

-       مقدار ضایعات

-       رنگ

طول و توزیع طولی

    اصول اندازه گیری طول الیاف

       طول الیاف اهمیت به سزایی در کیفیت نخ تولیدی در سیستم ریسندگی رینگ دارد . درضمن طول الیاف یک پارامتر کلیدی برای تنظیم خیلی از پارامتر های ماشین آلات می باشد .  طول الیاف پنبه یکی از کاراکتر های متغیر ان است و حتی در یک غوزه هم نمی توان الیاف با طول کاملا مساوی یافت .حال باید تصمیم گرفت که کدام یک از طول ها برای تنظیم ماشین آلات مهم تر است ، بلند ترین طول ، کوتاه ترین طول ، بیشترین طولی که در نمونه دیده می شود ؟ به این منظور روش های متفاوتی ابداع شده است که مهمترین آنها را می توان به دو روش خلاصه نمود یکی طول کامل الیاف که منجر به رسم دیاگرام طولی الیاف میشود و دیگری طول ریسندگی (spun length)می باشد . در زیر هر کدام را خلاصه شرح می دهیم .

 

   طول استیپل الیاف

طول استیپل الیاف یکی از پرکاربرد ترین مشخصات یک توده از الیاف محسوب می شود . این پارامتر در گذشته توسط افراد خبره ای که الیاف را کلاسه بندی می کرده اند و با کمک دست انجام می گرفته است . بعد ها سعی شد تا این روش را و اندازه گیری طولی الیاف را قانون مند کنند . یکی از روش های ابداع شده به این صورت بود که یک دسته از الیاف انتخاب میشد و الیاف آن از بلند به کوتاه به ترتیب قدی کنار یکدیگر چیده میشد . این کار توسط دستگاهی کمکی به نام COMB SORTER صورت می گیرد و تشکیل دیاگرام طولی الیاف به این روش حیلی وقت گیر است . اطلاعاتی که از این دیاگرام بدست می آید را می توان به شرح زیر نام برد .

-       طول متوسط

-       طول مؤثر

-       طول %50

-       دزصد الیاف کوتاه

-       بلند ترین طول نمونه

در میان این خواص طول مؤثر تطابق خوبی با طول استیپل الیاف نسان می دهد و یک روش قانون مند برای اندازه گیری این طول که سالها با دست و به روش سنتی صورت می گرفته است می تواند باشد .سالها این روش به عنوان تنها راه اندازه گیری طول الیاف محسوب میشد ولی همانطور که گفته شد وقت گیر بودن و محدودیت های دیگر انجام این روش را سخت ساخته بود . جدیدا FIBROGRAM به عنوان یک روش دیگر که خیلی از محدودیت های دیاگرام طولی الیاف را ندارد به عنوان یک روش جایگزین مطرح گردیده است .

FIBROGRAM

  فایبوگرام یک نطم در الیاف به واسطه منطم کردن آنها از بلند به کوتاه میباشد که روی طول گیر الیاف (فاصله ای از الیاف که به صورت رندم در از نقطه گیر باقی مانده اند) صورت می گیرد . روش فایبوگرام مشابه است به اتفاقی که برای الیاف در جین عمل ریسندگی اتفاق می افتد. در واقع در هر ناحیه ای از ریسندگی که الیاف توسط خط گیر یک غلتک گرفته شده و به ناحیه ای دیگر هدایت می شود این عمل رخ می دهد و الیاف به همان صورت در فایبو گراف نمونه گیری می شوند .

درذ واقع اگر حتی فرض کنیم که الیاف طول کاملا برابری در نمونه دارند باز هم در یک برداشت رندم از یک ناحیه آنها مشابه آنچه در غلتک های کشش رخ می دهد طول آزاد از یک سر آنها با هم متفاوت می باشد . به همین علت نتایجی که از تحلیل این آزمایش بدست می آید همخوانی بیشتری با آنچه که در حین ریسندگی رخ می دهد دارد .

 

طول گرفته شده SPAN LENGTH

طول گرفته شده به طول باقی مانده از سر الیاف در یک نقطه گیر که به صورت رندم آنها را گرفته است گفته میشود .

بر اساس تحقیقات نشان داده شده است که طول 2.5% از بلند ترین الیاف بیشترین همخوانی را با طول استیپل الیاف که با دست گرفته می شده است دارد و به عنوان یک استاندارد برای اندازه گیری این طول معرفی شده است به این امید که همخوانی زیادی با پروسه ریسندگی داشته باشد .

فایبوگرام نمی تواند به طور کامل جایگزین دیاگرام طولی الیاف شود و تمامی اطلاعات مورد نیاز را برآورد سازد . و می توان گفت این دو روش مکمل همدیگر می باشند .

در HFT   تلاش شده است با اصلاحاتی که در دیاگرام فایبوگرام اعمال شده است تفاوت های بین این دیاگرام با دیاگرام طولی الیاف کاهش یابد .

 

 

روش انجام :

 برای آماده کردن آزمونه الیاف مورد آزمون را میان انگشتان گرفته تا آنجائیکه امکان دارد با دقت موازی کنید . در تمام مدت آزمون باید دقت گردد که الیاف کوتاه و یا الیاف نپ‏دار و الیاف درهم از بین نرود . ضمنا باید مواد خارجی مانند پوسته و هسته و خاشاک را قبل از وزن نمودن جدا کرد.
آزمونهای آماده شده را بر روی سطح سوزنهای دستگاه
1 قرار داده و بوسیله چنگال آنها را آرام به میان سوزنها فشار دهید , سایر الیاف ( الیاف طویل ) را که جلوتر قرار دارند بوسیله گیره بآرامی گرفته خارج کرده و در دستگاه (2) که درست در خلاف جهت دستگاه (1) قرار دارد منتقل کنید .
 الیاف را بوسیله گیره با عبور دادن از شانه‏ها موازی کرده و سپس با چنگال آنها را در داخل شانه‏ها فشار دهید , بطوریکه انتهای الیاف قرار داده شده در شانه تا اندازه 1/5  میلی متر بیرون اولین ردیف سوزنهای شانه قرار گیرد ( در اینجا از فشار دادن الیاف بطور عمقی باید خودداری شود )
 با انتقال دادن الیاف از شانه‏های دستگاه 1 به 2 کلیه الیاف به دستگاه 2 منتقل می‏شود . بطوریکه پهنای دسته الیاف دستگاه 2 حدود یک تا دو برابر پهنای گیره را باشد ( اولین انتقال )
 هر دو دستگاه را 180 درجه تغییر جهت دهید , در این حال نوک طویل‏ترین الیاف در دستگاه 2 از همه جلوتر قرار گیرد .  نسبت به طویل‏ترینشان موازی و تنظیم شوند . ( دومین انتقال )
 الیاف در هم را هنگام قرار دادن لایه‏ها روی هم باید با احتیاط باز نمود , آن مقدار از الیاف را که باز نمودن آنها میسر نیست در دسته الیاف کوتاه منظور کنید .



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد