مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک
مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک

ﺑﺮرﺳﻲ ﺻﻤﻎﮔﻴﺮی ﺑﻴﻮﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ اﺑﺮﻳﺸﻢ ﺑﺎ ﻋﺼﺎره ﻛﻴﻮی و....

ﺑﺮرﺳﻲ ﺻﻤﻎﮔﻴﺮی ﺑﻴﻮﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ اﺑﺮﻳﺸﻢ ﺑﺎ ﻋﺼﺎره ﻛﻴﻮی و
ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ آن ﺑﺎ روشﻫﺎی ﻣﺘﺪاول

 ﺳﻴﺪ ﻣﺠﻴﺪ ﻣﺮﺗﻀﻮی ،ﺻﻤﺪ ﺟﻌﻔﺮی، ﺳﺎرا اﺣﻤﺪی ، ﻣﻮﻧﺎ ﻧﻴﻚاﺧﺘﺮ
ﭼﻜﻴﺪه
ﺻﻤﻎ زداﻳﻲ ﻳﻜﻲ از ﻣﺮاﺣﻞ آﻣﺎدهﺳﺎزی اﺑﺮﻳﺸﻢ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺣﺬف ﺳﺮﺳﻴﻦ ﻧﺮ ،ﻣﻲ ﻟﻄﺎﻓﺖ و ﺟﻼی اﺑﺮﻳﺸﻢ آﺷﻜﺎر ﻣﻲﮔﺮدد. ﺑﺮای اﻳﻦ ﻋﻤﻠﻴﺎت روشﻫﺎی ﮔﻮﻧﺎﮔﻮﻧﻲ وﺟﻮد دارد، از ﺟﻤﻠﻪ ﺻﻤﻎﮔﻴﺮی ﺑﺎ ﻣﺤﻠﻮل ﺻﺎﺑﻮن، ﻗﻠﻴﺎ، اﺳﻴﺪ و آﻧﺰﻳﻢ. ﺻﻤﻎﮔﻴﺮی آﻧﺰﻳﻤﻲ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻣﻼﻳﻤﻲ ﺑﺮ روی اﻟﻴﺎف داﺷﺘﻪ و ﻛﺎﻻی ﺻﻤﻎﮔﻴﺮی ﺷﺪه زﻳﺮ دﺳﺖ ﻧﺮمﺗﺮی ﺧﻮاﻫﺪ داﺷﺖ ، ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ اﻳﻦ روش از ﻟﺤﺎظ زﻳﺴﺖ ﻣﺤﻴﻄﻲ ﻫﻢ ﻣﺸﻜﻼت ﺳﺎﻳﺮ روشﻫﺎ را ﻧﺪارد. ﺻﻤﻎﮔﻴﺮی اﺑﺮﻳﺸﻢ ﺑﺎ دو آﻧﺰﻳﻢ ﺗﺮﻳﭙﺴﻴﻦ و ﭘﺎﭘﺎﺋﻴﻦ اﻧﺠﺎم ﻣﻲﮔﻴﺮد از .
ﺑﻴﻦ اﻳﻦ ﻣﻮارد آﻧﺰﻳﻢ ﭘﺎﭘﺎﺋﻴﻦ آﻧﺰﻳﻤﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻃﻮر ﮔﺴﺘﺮده در ﺻﻤﻎﮔﻴﺮی اﺑﺮﻳﺸﻢ ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. در اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖ از ﻋﺼﺎره ﻛﻴﻮی ﺧﺎم ﻛﻪ ﺣﺎوی ﻧﻮﻋﻲ ﭘﺮوﺗﺌﺎز ﺑﺎ ﻋﻤﻠﻜﺮدی ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﭘﺎﭘﺎﺋﻴﻦ اﺳﺖ، اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪه و اﺛﺮات آن ﺑﺮ ﻛﺎﻫﺶ وزن و ﺟﺬب رﻧﮓ اﺑﺮﻳﺸﻢ ﺻﻤﻎﮔﻴﺮی ﺷﺪه ﺑﺎ اﻳﻦ روش ، و ﺳﺎﻳﺮ روشﻫﺎ ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﺪ ﻛﻪ ﺷﺎﺧﺺ ﺳﻔﻴﺪی ﻧﻤﻮﻧﻪ ﻋﻤﻞ ﺷﺪه ﺑﺎ آﻧﺰﻳﻢ از روش ﻗﻠﻴﺎﻳﻲ ﻛﻤﺘﺮ وﻟﻲ از روش اﺳﻴﺪی ﺑﻴﺸﺘﺮ اﺳﺖ و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻣﻴﺰان ﺟﺬب
رﻧﮕﻴﻨﻪ اﻳﻦ ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎ از ﺳﺎﻳﺮ روﺷﻬﺎ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ.
واژهﻫﺎی ﻛﻠﻴﺪی: اﺑﺮﻳﺸﻢ، ﺻﻤﻎﮔﻴﺮی ، ﻋﺼﺎره ﻛﻴﻮی، ﭘﺮوﺗﺌﺎز، آﻧﺰﻳﻢ ﭘﺎﭘﺎﺋﻴﻦ


دانلود این مقاله 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد