مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک
مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک

تحریم‌های داخلی چالش اصلی فرش ماشینی کاشان

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش ماشینی کاشان مطرح کرد
تحریم‌های داخلی چالش اصلی فرش ماشینی کاشان

خبرگزاری فارس: نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش ماشینی کاشان، چالش اصلی صنعت این فرش را وجود تحریم‌های داخلی و عرضه نکردن مواد اولیه مورد نیاز صنایع فرش ماشینی توسط برخی واحدهای صنعتی کشور عنوان کرد.

خبرگزاری فارس: تحریم‌های داخلی چالش اصلی فرش ماشینی کاشان

به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، احمد فرهی دوشنبه‌شب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تحریم‌های آمریکا هیچ تأثیری در صنایع فرش ماشینی کاشان ندارد بلکه چالش اصلی این صنعت و صنایع مرتبط با آن تحریم‌های داخلی است.

وی افزود: پتروشیمی اراک تولیدکننده مواد اولیه نظیر «پلی وینیل استات» به عنوان ماده مورد نیاز صنایع نساجی و فرش ماشینی از عرضه این مواد به بازار فروش طی یک ماه گذشته خودداری کرده و تنها درصد محدودی از تولیدات خود را به میزان 400 تن عرضه می‌کند.

به گفته وی، عرضه نکردن مواد اولیه‌ای چون «پلی وینیل استات» در بازار فروش توسط پتروشیمی اراک در واقع تحریم داخلی توسط این واحد صنعتی است که اعمال می‌شود.

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش ماشینی کاشان تصریح کرد: در حالی که مواد پتروشیمی ایران بازارهای ترکیه را تسخیر کرده اما در بازارهای داخلی نایاب بوده و بسیاری از صنایع را با مشکل روبه‌رو کرده است.

فرهی، با اشاره به تعداد 750 واحد فرش ماشینی و 35 واحد تکمیل این نوع فرش در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بیان داشت: این کارخانجات به دلیل مشکلات تأمین مواد اولیه و بی‌ثباتی قیمت‌ها در حال حاضر تنها با 30 درصد توان تولید در حال فعالیت هستند.

وی تأکید کرد: مسئولان و اداره صنایع شهرستان نیز در حد توان خود تلاش کرده‌اند اما مسئولان استان اصفهان به ویژه معاون مدیرکل صنایع استان نگاه مثبتی به صنایع کاشان ندارند.

فرهی با تأکید بر اینکه تحریم‌های خارجی عامل اصلی کاهش تولید نیست اذعان داشت: بیشتر مشکلات بخش صنعت نساجی ناشی از عدم فروش مواد اولیه به این صنایع توسط پتروشیمی و  همچنین اتخاذ تصمیمات کوتاه‌مدت و غیرکارشناسانه در این حوزه است.

وی، استفاده از تفکرات کارشناسان، شفاف‌سازی قوانین اداره کار و شهرداری‌ها و توقف صادرات تولیدات صنایع پتروشیمی برای برطرف شدن نیاز بازار داخلی را از راهکارهای خروج از مشکلات بخش صنعت نساجی برای مقابله با تحریم‌های دشمن و رسیدن به اقتصاد مقاومتی دانست.

این مسئول یادآور شد: کاشان و سیلک اولین مناطقی در جهان بودند که صادرکننده کالاهای نساجی به جهان بودند اما کم‌لطفی‌های سال‌های متمادی گذشته موجب شده تا امروز سرمایه‌گذاری در بخش نساجی که تخصص و قدمت آن در اختیار ما است امروز به یک سوم صنعت خودروسازی برسد.

فرهی خاطرنشان کرد: باید برای بهبود وضعیت نساجی، از کشورهای خارجی کره‌ جنوبی، ترکیه و مالزی که در گذشته حرفی برای گفتن نداشتند اما امروز تبدیل به غول‌های اقتصادی شده‌اند، استفاده کرد.

به گفته وی، برطرف شدن ابهامات بازار ارز توسط دولت یکی دیگر از راهکارهای ممکن برای بهبود وضعیت صنایع نساجی است تا تولیدکننده بتواند قدرت تصمیم‌گیری بیشتری داشته باشد.

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش ماشینی کاشان متذکر شد: تأمین نشدن مواد اولیه تولیدکنندگان که ناشی ازخودداری فروش این مواد توسط حوزه پتروشیمی به صنایع نساجی است موجب می‌شود فرصت به دست آمده برای صادرات به راحتی از دست برود.  

هم‌اکنون حدود 750 شرکت فرش ماشینی و 35 شرکت تکمیل فرش ماشینی در شهرستان کاشان و آران و بیدگل فعالیت دارند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد