مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک
مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک

شیوه نوینی برای حذف رنگ های آزو از فاضلاب نساجی ارایه شد

شیوه نوینی برای حذف رنگ های آزو از فاضلاب نساجی ارایه شد
نساجی نیوز: پژوهشگران به حذف سه رنگ آزوی Reactive Black 5، Reactive Red 120 و Reactive Blue 171 با استفاده ازنانو ذرات TiO2 موفق شدند.
به گزارش «نساجی نیوز» به نقل از ایرنا، پژوهشگران دانشکده مهندسی عمران - محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس اعلام کردند که نتایج طیف سنجی حذف کامل رنگ را پس از 6 ساعت نشان داد و آنالیز GC/Mass حاکی از تجزیه تقریبا کامل آلاینده ها پس از 12 ساعت بود.
مریم قدسیان مجری این طرح، رنگ های نساجی را از منابع مهم آلودگی محیط زیست معرفی کرد و گفت: بیش از 50 درصد رنگ مصرفی در فرایندهای مخـتلف رنگرزی وارد فاضلاب می شوند که علاوه بر تغیـیر رنگ آب، باعث جلوگیری از نفـوذ نور به درون آب ، اخـتلال در عمل فتوسنتز و همچنین به تخـریب اکوسیستم آبی و برخـی گـونه های آبزیان منجرمی شـوند.
به گفته وی در سال های اخیر با تولید و استفاده روز افزون رنگ های سـنتزی که نسبت به رنگ های طبیعی ساختار پیچیده تری دارند و از نظر شیمیایی بسیار پایدارترند، توجه بیشتری به آلودگی زیست محیطی آن ها معطوف شده است.
این پژوهشگر اظهار داشت: در میان رنگ های موجود در پساب نساجی، رنگ های آزو حدود 70-50 درصد رنگ های مورد اسـتفاده را تشـکیل می دهند و جزء مواد آلی سخت تجزیه پذیر و پایدار محسوب می شوند.
قدسیان افزود: بنابراین فاضلاب حاوی رنگ های سنتزی با ساختاز آزو تهدیدی جدی برای محیط زیست به شمار می رود و ازاین رو حذف این دسته از آلاینده ها در بسیاری از تحقیقات مورد توجه قرار گرفته است.
این کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست خاطرنشان کرد: در این تحقیق برای حذف سه رنگ آزوی Reactive Black 5، Reactive Red 120 و Reactive Blue 171 از نانو ذرات TiO2 تثبیت شده بر بستر بتن استفاده شد.
به گفته وی به منظور تعیین شرایط بهینه، اثر پارامترهایی نظیر میزان فتوکاتالیست، pH اولیه، غلظت آلاینده و توان UV مورد مطالعه قرار گرفت.
قدسیان گفت: نتایج این تحقیق نشان داد نرخ حذف RR171 بیش از دو رنگ دیگر بود به طوری که بازده حذف رنگ در شرایط بهینه پس از 3 ساعت تابش به حدود 99 درصد رسید در حالی که برای RR120 و RB5 به ترتیب برابر با 78 و 97 درصد بود.
این پژوهش با راهنمایی بیتا آیتی و با مشاوره حسین گنجی دوست از اعضای هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد