مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک

احتمال تعطیلی واحدهای نساجی خصوصی

بیش از 90 درصد واحدهای نساجی در دست بخش خصوصی است و با شرایط فعلی اقتصاد برخی از این واحدها به تعطیلی کشیده می‌شوند.

نعمت الله مردانی، مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت‌و‌گو با ایسنا، خروج برخی از واحدهای نساجی از عرضه تولید را طبیعی خواند و اظهار کرد: برخی از واحدهای تولیدی که به دست دولت اداره می‌شدند در کوچک‌سازی دولت به تعطیلی کشیده شدند، اما به سرعت واحد تولیدی دیگری جایگزین آن شد.

  

وی تصریح کرد: واحد‌های تولیدی که از بین رفتند تولید و اشتغالزایی داشتند و با تعطیلی آنها و جایگزینی واحد‌های دیگر، تولید و اشتغال از بین رفت.

مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت مدعی شد که اصل 44 قانون اساسی در حوزه نساجی به‌طور کامل اجرا شده است.

مردانی تاکید کرد: سالانه بیش از یک میلیون تن مواد اولیه در صنعت نساجی مورد استفاده قرار گرفته است.

وی ادامه داد: فرش ماشینی در 20 سال گذشته پیشرفت‌های فراوانی داشته و رشد فرش ماشینی باعث تضعیف فرش دستباف نبوده است.

مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: تولیدکنندگان فرش ماشینی و دستباف در دو حوزه جداگانه مشغول به فعالیت هستند و هیچ مشکلی با یکدیگر ندارند.

مردانی درباره‌ی فرش دستباف گفت: بازار صادرات فرش دستباف به دلیل مسائل روز دنیا دچار ضعف شده اما بازار داخلی هم‌چنین مشغول به فعالیت است.

وی تاکید کرد: افزایش قیمت فرش دستباف موجب شده تا مردم از این فرش‌ها استفاده نکنند.

او مدعی شد: 40 هزار نفر در ایران در تولید فرش ماشینی مشغول به کار هستند و اگر بحث‌های غیرمعقول جهانی به وجود نمی‌آمد، فرش دستباف افول نمی‌کرد.

مردانی درباره‌ی پوشاک گفت: طی سال‌های اخیر برندهای خوبی در پوشاک مردانه ایجاد شده است و با تغییر شرایط اقتصادی حجم اعظم تامین پوشاک کشور توسط تولید داخلی صورت می‌گیرد، اما دیده شده که مردم به دنبال نام‌های خارجی هستند حتی اگر تولید آن داخلی باشد و اینها نشأت گرفته از فرهنگ استفاده مردم است.

وی تصریح کرد: نزدیک 75 درصد از مواد اولیه‌ی نساجی تولید داخل بوده و تنها پنبه و الیاف پشم ماشینی به صورت وارداتی در کشور تامین می‌شود.

مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت حجم پشم و ابریشم را مناسب دانست و اظهار کرد: در تولید فرش دستباف و دیگر محصولاتی که به پشم و ابریشم احتیاج دارد از تولیدات داخلی استفاده و مازاد استفاده به دیگر کشور‌ها صادر می‌شود.

در گذشته کارخانه‌های نساجی مانند چیت‌ری مشغول به تولید بودند که این کارخانه تولیدی مانند یک شهر تولیدی در جنوب تهران حجم اعظم پارچه کشور را تولید می‌کرد و افراد زیادی را در بحث اشتغال در خود جای داده بود اما در حال حاضر به تعطیلی کامل کشیده شده است.

از دیگر موارد می‌توان به واردات مواد اولیه‌ی تولید فرش ماشینی، پشم و ابریشم اشاره کرد که در چند وقت گذشته بنابر آمار گمرک بیش از 90 درصد نیاز پشم و ابریشم کشور از کشور‌های تولید‌کننده‌ی بزرگ پشم مانند اروگوئه و نیوزلند تامین شده است.

هم‌چنین طبق آمار اعلامی بخشی از نیاز ابریشم کشور از طریق کشور چین و به صورت قاچاق تامین می‌شود. در همین رابطه یک تولید‌کننده محصولات نساجی در اصفهان اظهار کرده که صنعت نساجی به سمت تعطیلی کامل کشیده می‌شود و در تامین مواد اولیه با مشکلات فراوانی روبه‌رو هستیم.

وی ادامه داد: حجم اعظم تامین مواد اولیه نساجی از طریق واردات صورت می‌گیرد که در بحث واردات نیز با تامین ارز مرجع بسیار مشکل داریم.

نظرات 1 + ارسال نظر
masoud جمعه 15 شهریور‌ماه سال 1392 ساعت 07:51 ب.ظ http://go2sacar1.mihanblog.com

سرد است …
نیمکتی تنها در پارک نشسته است ، من تنها بر نیمکت و تو تنها در من …
میبینی ؟ چه در همیم و تنها ؟

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد