اﺻﻼح وﻳﮋﮔﻲﻫﺎی ﺟﻮت ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از آﻧــﺰﻳﻢ ﻻﻛﺎز سید ﻣﺠﺘﺒﻲ ﻋﻠﻴﺰاده درﺑﻨﺪی ، ﻣﺠﻴﺪ ﻣﻨﺘﻈﺮ
ﭼﻜﻴﺪه
ﻻﻛﺎز آﻧﺰﻳﻢ اﻛﺴﻴﺪ ﻛﻨﻨﺪه ﻛﻪ در اﻛﺴﻴﺪاﺳﻴﻮن ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت ﻓﻨﻠﻴﻚ، آﻣﻴﻨﻮ ﻓﻨﻞ ﻫﺎ، ﭘﻠﻲ ﻓﻨﻞ ﻫﺎ، ﭘﻠﻲ آﻣﻴﻦ ﻫﺎ، ﻳﻮن ﻫﺎی ﻣﻌﺪﻧﻲ ﺧﺎص، و ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت آرﻳﻞ دی آﻣﻴﻦ ﻫﺎ، ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﻛﺎﻫﺶ اﻛﺴﻴﮋن در آب دﺧﺎﻟﺖ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ. در ﺳﻔﻴﺪﮔﺮی ﭘﺎﻟﭗ ﭼﻮب و ﭘﻠﻴﻤﺮﻳﺰاﺳﻴﻮن ﻟﻴﮕﻨﻴﻦ ﻧﻴﺰ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده دارد . در اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖ ﻛﺎرﺑﺮد و ﺗﺎﺛﻴﺮ آن روی وﻳﮋﮔﻴﻬﺎی ﺟﻮت ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. ﺑﺮای اﻳﻦ ﻣﻨﻈﻮر ﻛﺎﻻی ﺟﻮت در دﻣﺎی 50°c و 4/5 pH ﺑﺎ درﺻﺪﻫﺎی وزﻧﻲ ﻣﺘﻔﺎوت آﻧﺰﻳﻢ 300 % ، 200 % ، 100 % ، 50 % ، 0% در زﻣﺎن ﻣﺨﺘﻠﻒ 1 ﺗﺎ 3 ﺳﺎﻋﺖ ﻋﻤﻞ ﺷﺪه اﺳﺖ . ﺟﻬﺖ ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ ﻻﻛﺎز روی ﺟﻮت، ﺗﻐﻴﻴﺮ رﻧﮓ ﻛﺎﻻ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﺳﻴﺴﺘﻢ CIE Lab، ﻣﻮرﻓﻮﻟﻮژی ﺳﻄﺢ ﻛﺎﻻ ﺗﻮﺳﻂ SEM، ﺳﺎﺧﺘﺎر ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﻛﺎﻻ ﺗﻮﺳﻂ FT-IR و ﻛﺮﻳﺴﺘﺎﻟﻴﻨﻴﺘﻲ ﺗﻮﺳﻂ XRD و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺗﻐﻴﻴﺮ رﻧﮓ ﭘﺴﺎب ﺗﻮﺳﻂ UV-Visible و ﺗﻐﻴﻴﺮات وزن و
رﻃﻮﺑﺖ ﺑﺎزﻳﺎﻓﺘﻲ ﻛﺎﻻ ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ .در ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﻐﻴﻴﺮ رﻧﮓ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﺪه ﻛﻪ در اﺛﺮ اﻓﺰاﻳﺶ درﺻﺪ ﻻﻛﺎز و زﻣﺎن، ﺗﻐﻴﻴﺮ رﻧﮓ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺷﺪه اﺳﺖ. و در ﺑﺮرﺳﻲ تصاوﻳﺮ SEM ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﻻﻛﺎز و زﻣﺎن، ﺳﻄﺢ اﻟﻴﺎف ﺻﺎف ﺗﺮ ﺷﺪه و ﻧﺎﺧﺎﺻﻲ ﻫﺎ ﻛﻤﺘﺮ ﺷﺪه اﻧﺪ. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ در ﺑﺮرﺳﻲ ﻛﺮﻳﺴﺘﺎﻟﻴﻨﻴﺘﻲ درﻳﺎﻓﺘﻴﻢ ﻛﻪ ﻋﻤﻠﻴﺎت ﺑﺎ ﻻﻛﺎز ﺳﺒﺐ اﻓﺰاﻳﺶ ﻛﺮﻳﺴﺘﺎﻟﻴﻨﻴﺘﻲ ﺷﺪه اﺳﺖ .
واژهﻫﺎی ﻛﻠﻴﺪی: ﻻﻛﺎز، ﺟﻮت، ﺗﻐﻴﻴﺮ رﻧﮓ، ﻛﺮﻳﺴﺘﺎﻟﻴﻨﻴﺘﻪ
دانلود