ﺑﺮرﺳﻲاﻣﻜﺎن رﻧﮕﺮزی اﻟﻴﺎف ﭘﺸﻤﻲﺑﺎﻣﻴﻮهﻛﺎج
ﻣﻘﺪادﻛﻤﺎﻟﻲ ﻣﻘﺪم، ﺳﻤﻴﻪ ﺻﻔﻲ
ﭼﻜﻴﺪهاﺧﻴﺮاً، اﺳﺘﻔﺎده از رﻧﮕﻴﻨﻪﻫﺎی ﻃﺒﻴﻌﻲ ﺑﻪ دﻟﻴﻞ اﺛﺮات ﻣﺨﺮب زﻳﺴﺖ ﻣﺤﻴﻄﻲ و ﺳﻤﻴﺖ ﻧﺎﺷﻲ از رﻧﮕﺰاﻫﺎی ﻣﺼﻨﻮﻋﻲ رﺷﺪﻓﺰاﻳﻨﺪهای داﺷﺘﻪ اﺳﺖ. ﺑﻪ ﻃﻮرﻛﻠﻲ، رﻧﮕﻴﻨﻪﻫﺎی ﻃﺒﻴﻌﻲ در ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺑﺎ اﻧﻮاع ﻣﺼﻨﻮﻋﻲ،دارای ﺳﺎزﮔﺎری ﺑﻴﺸﺘﺮو زﻳﺴﺖﺗﺨﺮﻳﺒﻲ ﺑﻬﺘﺮی ﻣﻲﺑﺎﺷﻨﺪ. در اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖ، ﻣﺤﻠﻮل رﻧﮕﺮزی از ﻃﺮﻳﻖ ﺣﻞ ﻛﺮدن ﭘﻮدر ﻣﻴﻮه ﻛﺎج (ﺑﺎ ﻏﻠﻈﺖ 20 و 40درﺻﺪ وزﻧﻲ) در آب ﮔﺮم ﺗﻬﻴﻪ ﮔﺮدﻳﺪ و ااﻟﻴﺎف ﭘﺸﻤﻲ در دﻣﺎی 80°C ﺑﻪ ﻣﺪت 60 دﻗﻴﻘﻪ ﺑﺎ L:R =30:1 رﻧﮕﺮزیﺷﺪﻧﺪ. ﭘﺲ از آن، ﺛﺒﺎت ﻧﻮری و ﺷﺴﺖ و ﺷﻮﻳﻲ و ﻧﻴﺰ ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎی ﻛﺎﻟﺮﻳﻤﺘﺮی ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎ اﻧﺪازهﮔﻴﺮی ﮔﺮدﻳﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎندادﻛﻪ ﺛﺒﺎت ﺷﺴﺖ و ﺷﻮﻳﻲ ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎی رﻧﮕﺮزی ﺷﺪهدر ﻣﺤﺪوده 4-5 اﺳﺖ اﻣﺎ ﺛﺒﺎت ﻧﻮری آﻧﻬﺎ ﺿﻌﻴﻒ ودر ﻣﺤﺪوده3-4 ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻛﺎﻟﺮﻳﻤﺘﺮی ﺣﺎﻛﻲ از آن ﺑﻮد ﻛﻪ اﻟﻴﺎف ﭘﺸﻤﻲ ﻓﺎﻗﺪ دﻧﺪاﻧﻪ ﻧﻴﺰ ﻗﺎدر ﺑﻪ ﺟﺬب رﻧﮓ ﻫﺴﺘﻨﺪ و ﺑﺎ ﺑﻪﻛﺎر ﺑﺮدن ﻧﻤﻜﻬﺎی ﻓﻠﺰی از ﻗﺒﻴﻞ ﺳﻮﻟﻔﺎﺗﻬﺎی ﻣﺲ، آﻟﻮﻣﻴﻨﻴﻮم، آﻫﻦ (II) ودیﻛﺮوﻣﺎتﺳﺪﻳﻢ، ﻓﺎمرﻧﮕﻲ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻛﺮده وﺛﺒﺎت ﻧﻮری و ﺷﺴﺘﺸﻮﻳﻲ ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻲﻳﺎﺑﺪ.
واژهﻫﺎیﻛﻠﻴﺪی:ﻣﻴﻮهﻛﺎج، اﻟﻴﺎفﭘﺸﻤﻲ، رﻧﮕﺰاﻫﺎیﻃﺒﻴﻌﻲ ، رﻧﮕﺮزی،دﻧﺪاﻧﻪدارﻛﺮدن
دانلود