مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک

ﺗﺎﺛﻴﺮ آﻧﺰﻳﻢ ﺗﺮاﻧﺲﮔﻠﻮﺗﺎﻣﻴﻨﺎز ﺑﺮ ﺑﻬﺒﻮدﺧﻮاص ﻓﻴﺰﻳﻜﻲ -

ﺗﺎﺛﻴﺮ آﻧﺰﻳﻢ ﺗﺮاﻧﺲﮔﻠﻮﺗﺎﻣﻴﻨﺎز ﺑﺮ ﺑﻬﺒﻮدﺧﻮاص ﻓﻴﺰﻳﻜﻲ - ﻣﻜﺎﻧﻴﻜﻲ اﻟﻴﺎف ﭘﺸﻤﻲ دﺑﺎﻏﻲ
ﺷﺪه

ﻓﺎﻃﻤﻪ داداﺷﻴﺎن، ﻣﺠﻴﺪ ﻣﻨﺘﻈﺮ، ﺷﻴﺮﻳﻦ اﺳﻌﺪی ، ﺑﻨﻔﺸﻪ ﻛﻼﻧﺘﺮی زاده
ﭼﻜﻴﺪه
اﻟﻴﺎف ﭘﺸﻢ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪان ﺑﻮﻣﻲ اﻳﺮان ﺑﻪ ﺗﻨﻬﺎﻳﻲ و ﻳﺎ ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ اﻟﻴﺎف دﺑﺎﻏﻲ در ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻓﺮش دﺳﺘﺒﺎف ﺑﻜﺎر ﻣﻲرود. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻳﻨﻜﻪ اﺳﺘﺤﺼﺎل ﭘﺸﻢ از ﭘﻮﺳﺖ ﺗﻮﺳﻂ ﻣﺨﻠﻮﻃﻲ از ﺳﻮﻟﻔﻴﺪ ﺳﺪﻳﻢ، آﻫﻚ و آب اﻧﺠﺎم ﻣﻲﺷﻮد، اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎ ﻛﺎﻫﺶ درﺻﺪ و ﻳﺎ ﻣﺪت زﻣﺎن ﻣﺎﻧﺪﮔﺎری اﻳﻦ ﻣﻮاد ﺑﺎﻋﺚ آﺳﻴﺐ ﺑﻪ ﭘﺸﻢ ﺣﺎﺻﻞ ﻣﻲﺷﻮد. از ﺟﻤﻠﻪ آﺳﻴﺒﻬﺎی ﺟﺪی ﻣﻲﺗﻮان ﺑﻪ ﻛﺎﻫﺶ اﺳﺘﺤﻜﺎم اﻟﻴﺎف اﺷﺎره ﻧﻤﻮد. در اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖ از آﻧﺰﻳﻢ ﺗﺮاﻧﺲﮔﻠﻮﺗﺎﻣﻴﻨﺎز ﺑﺮای ﺑﻬﺒﻮد ﺧﻮاص ﻓﻴﺰﻳﻜﻲ-ﻣﻜﺎﻧﻴﻜﻲ اﻟﻴﺎف دﺑﺎﻏﻲ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪه اﺳﺖ. ﺑﺮای اﻳﻦ ﻣﻨﻈﻮر ﻧﺦ ﭘﺸﻢ دﺑﺎﻏﻲ ﺑﺎ ﻏﻠﻈﺖ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺗﺮاﻧﺲﮔﻠﻮﺗﺎﻣﻴﻨﺎز ﻋﻤﻞ ﺷﺪه اﺳﺖ. ﺑﺮای ﺗﻌﻴﻴﻦ ﻏﻠﻈﺖ ﺑﻬﻴﻨﻪ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﻫﺎی ﻧﺦ ﭘﺸﻤﻲ ﺑﺎ ﮔﺴﺘﺮه ای از ﻏﻠﻈﺖ آﻧﺰﻳﻢ(30 % - 1%) در زﻣﺎن 60 دﻗﻴﻘﻪ ﻋﻤﻞ ﺷﺪه اﻧﺪ، و ﺑﺮای ﺗﻌﻴﻴﻦ زﻣﺎن ﺑﻬﻴﻨﻪ از ﻏﻠﻈﺖ30% در زﻣﺎﻧﻬﺎی 15 دﻗﻴﻘﻪ اﻟﻲ 75 دﻗﻴﻘﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪه اﺳﺖ. در اﻧﺘﻬﺎ، ﻣﻴﺰان اﺳﺘﺤﻜﺎم، درﺻﺪ ﻛﺎﻫﺶ ﻃﻮل، درﺻﺪرﻃﻮﺑﺖ ﺑﺎزﻳﺎﻓﺘﻲ، درﺻﺪ ﺣﻼﻟﻴﺖ ﻗﻠﻴﺎ، ﻋﺒﻮر آب داﺧﻞ ﻧﺦ، ﻣﻴﺰان ﺳﻔﻴﺪی و درﺻﺪ
ﻛﺎﻫﺶ وزن اﻧﺪازه ﮔﻴﺮی و ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺑﺪﺳﺖ آﻣﺪه ﻧﺸﺎن ﻣﻲدﻫﺪ ﻛﻪ، ﻣﻴﺰان ﺑﻬﻴﻨﻪ ﻏﻠﻈﺖ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﺑﻴﻦ 20 ﺗﺎ 30 % و زﻣﺎن ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻋﻤﻠﻜﺮد 60 دﻗﻴﻘﻪ ﺑﻮده اﺳﺖ . اﻳﻦ ﻋﻤﻠﻴﺎت ﺑﻪ اﻓﺰاﻳﺶ اﺳﺘﺤﻜﺎم ﭘﺸﻢ دﺑﺎﻏﻲ ﻛﻤﻚ ﻛﺮده ﺑﻪ ﻋﻼوه ﺳﺒﺐ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻔﻴﺪی و ﻛﺎﻫﺶ اﻧﺤﻼل در ﻗﻠﻴﺎی ﻧﺦ دﺑﺎﻏﻲ ﻣﻲﺷﻮد.
ﻟﻐﺎت ﻛﻠﻴﺪی:ﭘﺸﻢ دﺑﺎﻏﻲ، ، آﻧﺰﻳﻢ ﺗﺮاﻧﺲﮔﻠﻮﺗﺎﻣﻴﻨﺎز، ﺧﻮاص ﻓﻴﺰﻳﻜﻲ- ﻣﻜﺎﻧﻴﻜﻲ.


دانلود مقاله

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد