مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک

استفاده از گرافن در تولید نازک ‌ترین جامه نامرئی

جامه نامرئی یکی از فناوری‌های است که می‌تواند در حوزه‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. پژوهشگران دریافته‌اند که با استفاده از گرافن، می‌توان این البسه را تا حد بسیار زیادی نازک کرد. با این کار طیف کاربرد این فناوری افزایش محسوسی می‌یابد.

علاقه بسیاری برای استفاده از مواد مصنوعی در فناوری تولید منسوجات نامرئی وجود دارد. در این بین گروه تحقیقاتی آندره الوس، از دپارتمان مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تگزاس فعالیت زیادی را در این حوزه داشته‌ است. یکی از مفاهیم موجود در این حوزه، "البسه پلاسمونیک" است. این گروه تحقیقاتی به‌همراه تیم تحقیقاتی نادر انقطاع در دانشگاه پنسیلوانیا، روی این بخش فعالیت دارند. آنها از مواد مصنوعی برای پوشاندن سطح اجسام و کاهش پراش از سطح جسم استفاده می‌کنند. دومین مفهوم در این حوزه "البسه عبا گونه" است که مبتنی بر مقاومت ساده سطح برای کاهش پراش از سطح جسم است

محققان دریافتند که حتی یک لایه اتمی از گرافن می‌تواند خواص فوق الذکر را داشته باشد. آندره الوس می‌گوید ایده تولید البسه نامرئی کننده گرافنی از مفهوم البسه عبا گونه به‌دست آمد. برای این کار از سطوح دارای فرکانس مناسب، یعنی سطوح رسانا با الگوهای مناسب، استفاده شد که با این کار مقاومت موثر سطح به‌کار گرفته می‌شود. با توجه به پیشرفت‌های اخیر در درک هدایت AC گرافن، ما دریافتیم که می‌توان از هدایت فوق العاده بالای گرافن و سطح فرمی بزرگ و قابل تنظیم این ماده استفاده کرد تا به‌طور طبیعی ملزومات مورد نظر برای تک لایه‌ اتمی برای به‌کارگیری در این جامه را بدست آورد. یکی دیگر از مزایای جامه گرافنی آن است که می‌توان مقاومت سطح موثر آن را در لحظه تنظیم کرد. با این کار می‌توان جامع قابل سوئیچ و قابل تنظیم تولید نمود.

با استفاده از این روش می‌توان جامه بسیار نازک تولید کرد که در طیف تراهرتز کار می‌کند. شکل زیر وضعیت این فناوری را در این حوزه نشان می‌دهد که یافته این گروه تحقیقاتی درآن دیده می‌شود. با این روش می‌توان حسگرهای غیرمخرب و قطعات الکترونیکی با پراش کم ساخت. همچنین می‌توان از این لایه‌های گرافنی در تولید پوشش‌های ضد انعکاس بسیار نازک استفاده کرد. علاوه‌براین، لایه‌های گرافنی می‌تواند در طیف فرکانسی تراهرتز تنظیم شود که با این کار می‌توان حسگرهای IR غیر مخرب تولید کرد. با این حسگرها می‌توان سیگنال‌ها را بدون پراش در دیگر جهت‌ها شناسایی کرد.

این گروه نتیجه کار خود را در قالب مقاله‌ای تحت عنوان "Atomically Thin Surface Cloak Using Graphene Monolayers در نشریه ACS Nano به چاپ رساندند.


منبع:

http://nsayu.mihanblog.com/post/2649


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد