مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک
مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک

شناسایی لیف مجهول

گزارش کار الیاف

عنوان آزمایش : شناسایی لیف مجهول

مقدمه:
گاهی در صنعت به مواردی بر می خوریم که ناگزیر از شناسایی خصوصیات مختلف یک منسوج خواهیم بود. انتظار می رود که نمونه های مختلف نخ و پارچه و یا منسوج بی بافتی را عینا بازسازی کنیم و این در حالی است که معمولا غیر از نمونه درخواستی اطلاعات دیگری در اختیار ما قرار نمی دهند.

عمومی ترین حالت شبیه سازی رنگ پارچه یا نخ رنگی و یا پارچه های چاپی است که به رنگ همانندی معروف است و گاه نیز سفارشات دقیقتری وجود دارند که از ما جنس کاملا مشابهی را طلب می کنند. در اینگونه موارد ما باید الیاف به کار رفته در پارچه را شناسایی نموده و درصد آن را تعیین کنیم.

روش انجام آزمایش :

 ابزار مورد نیاز:

الیاف : مجهول

حلال : اسید سولفوریک 70% _  اسید نیتریک  غلیظ

و ابزار لازم برای سوزاندن الیاف از قبیل چراغ بنزن- گیره و ...

 الیافی که به گروه ما داده شد از ظاهر و رنگ آن کاملا مشخص بود که از دو جز مختلف ( از دو نوع لیف ) تشکیل شده است . جز اول سفید شیری رنگ و بسیار شفاف بود و جز دوم  شفافیت کمتری داشت. از هر دو جز مقداری را جدا کرده و با گیره مخصوص روی شعله سوزاندیم. سپس بوی آن را استشمام کردیم.

جز دوم بوی موی سوخته داشت و به خاکستر تبدیل شد. پس نتیجه گرفتیم که این لیف ازالیاف پروتینی می باشد اما با توجه به اینکه ابریشم دارای شکل ظاهری خاص و شناخته شده ای دارد و در آزمایشات قبلی هم بصورت ظاهری و هم به وسیله میکروسکوپ لیف ابریشم را دیده بودیم و با شکل آن کاملا آشنا بودیم نتیجه گرفتیم که این لیف نمی تواند ابریشم باشد از طرفی در نزدیکی شعله گداخته و از شعله دور شد و در داخل شعله به آرامی سوخت و به آرامی ﺬوب  شد و در خارج شعله بسیار آهسته  سوخت و عموما خوداطفا است. و باقیمانده آن خاکسترنامنظم شکننده و سیاه رنگ دارد. پس  پشم خواهد بود.

 تست شناسایی گوگرد ( محلول پلمبیت سدیم pbo2na2 ) نیزجواب مثبت داشت. در جز اول چون در هنگام سوزاندن بوی کاغد سوخته می داد و خاکستر شد پس با توجه به تجربیات خود و آزمایشات گﺬشته نتیجه میگیریم که این بخش لیف سلولزی هست. این بخش را ابتدا در اسید سولفوریک 70% و سپس در اسید نیتریک غلیظ ریختیم. از آنجا که در هر دو حل شد نتیجه گرفتیم که این بخش لیف ویسکوز   می باشد. البته این لیف در سود نیز حل نشد.   پس لیف ما مخلوط ویسکوز و  پشم بوده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد